Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента за принос към каузата на хората с редки болести в България

  • 28 септември 2023 17:06

  • 794
  • 1
Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента за принос към каузата на хората с редки болести в България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 29 септември, петък, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще посети Пловдив, където ще вземе участие в XIV Национална конференция за редките болести и лекарства сираци, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Събитието ще се проведе в хотел „Империал“.

В 16.00 часа държавният глава ще отправи приветствие към участниците в конференцията и  ще връчи Почетния знак на президента за значим принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България.

С отличията ще бъдат удостоени проф. д-р Румен Стефанов – директор на Института по редки болести, Владимир Томов -  основател и председател на Националния алианс на хората с редки болести, доц. Полина Милушева – Мандаджиева – основател и председател на Националната асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон, Йорданка Петкова – основател и председател на Асоциация Наследствен Ангиоедем и Тодор Мангъров – председател на Асоциация Пулмонална хипертония. Посмъртно ще бъде отличена с Почетния знак на президента и Илиана Тонова – председател на Национална асоциация Саркоидоза.

Властта най-сетне е готова да чуе пациентите с редки болести и да обсъди промени в Закона за здравето

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.28 | 18:13

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини