От ГЕРБ скочиха на връщането на 20% ДДС за ресторантите

  • 26 септември 2023 14:16

  • 2211
  • 9
От ГЕРБ скочиха на връщането на 20% ДДС за ресторантите
©

Няма как да подкрепим възстановяване на на ставките от 20% за ресторантьорството и за хотелиерския бизнес, поради факта, че сме поели ангажименти към нашите избиратели и няма как да ги излъжем. Още повече такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без съгласуване с политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, за нас са абсолютно недопустими. Смятаме, че първо трябва да се възстанови диалогът с бранша , да се преразгледат решенията на бранша и чак тогава тепърва да се преценява дали трябва да бъдат вдигани някакви ставки. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Трифонова в Народното събрание.

Във връзка с изявлението на министър Василев от днес с повишаване на ставката на ДДС за ресторантьорски и хотелиерски услуги на 20%, от парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на намираме за недопустимо липсата на диалог в конкретните предложени мерки. Г-н Василев, като финансов министър беше подкрепен от ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на при приемането на бюджета за 2023 г., където голяма част от мерките във връзка с изсветляването на икономиката и повишаването на събирането на данъчни приходи в хазната, бяха подкрепени. Така че всякакъв друг вид мерки резки движения във връзка с повишаване на данъчни ставки, не е обсъдено аргументирано с ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и няма да бъде подкрепено на този етап, уточни Александър Иванов .

Той добави, че това ще окаже голямо влияние и върху бизнеса, потребителите и възможността за конкурентноспособност на българския хотелиерски и ресторантьорски бизнес.

Увеличаването на ДДС-то за заведенията е равно на съкращаване на работници и затваряне на бизнеси*

Любен Дилов коментира, че специално хотелиерския бизнес е демонстрирал желание за диалог и са направили доста предложения за изсветляване. „Смятам, че много прибързано се отхвърля идеята, която предложиха за въвеждане на патентен данък. Това е един от инструментите, които могат да направят диференциацията между различния вид ресторанти и заведения, което в момента общото законодателство не прави. Смятаме, че тази тема се нуждае от повече диалог“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2211 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.27 | 15:50

9
Е КАК ЩЕ СА "ЗА", СЛЕД КАТО УЗБЕКИСТАНСКАТА НЕМИТА МАЙМУНА ДЪРЖИ КРЪЧМИТЕ НА ТИКВАТА?

2023.09.26 | 18:43

8
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Георги Илиев Митев

2023.09.26 | 17:01

7
След като ресторантьорите са техни хора и предимно гербаджии ходят по ресторантите е логично и нормално да имат " ... нещо против. " .
Иван Тапалилов

2023.09.26 | 16:50

6
Да го връщат цените нагоре а не дават заплати.

2023.09.26 | 16:07

5
Оня урко да не е богопомазан та няма да плащат .Ай сиктир бе ,да не са паднали цените им у вмирисаните кръчми .
Бако

2023.09.26 | 16:05

4
Тогава ти им го пращай бе банкянски продажник .
рнптгх

2023.09.26 | 15:39

3
Чак пък да се крият зад избирателите си ? Ако става въпрос за това, защо са в коалиция с турската партия в момента ? Това ако не е предателство... жалка картинка
Пълни глупости

2023.09.26 | 14:48

2
Нощувките вече са по 300 лв в повечето хотели а качество и услуга никаква. Поне вие не плащате и за това сте против. За ресторантите също цените са космически.

2023.09.26 | 14:45

1
аз не искам да плащам данъци... ресторантьорите да не са богопомазани, че няма да плащат 20 % данък като повечето бизнеси, отмина кризата с ковид, така че всичко трябва да се върне постарому...заради тези измекяри кракът ми няма да стъпи в ресторант

Добави коментар

Водещи новини