БСП: Държавата се погаври с перничани след труса

  • 09 август 2012 13:42

  • 885
  • 4
БСП: Държавата се погаври с перничани след труса
©

660 000 лева са предоставени от държавата на хората, пострадали от земетресението в Перник, от необходими 10 милиона лева. Това каза на пресконференция депутатът от Коалиция за България с избирателен район Перник Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Гавра е по-точното определение за отношението на държавните институции към перничани, независимо дали пряко, или не са засегнати от земетресението на 22 май и последвалите трусове, добави той.

По думите на депутата пресконференцията е реакция на продължаващото безобразие в отношението на държавата и на държавните органи към Перник и перничани. "Според данните за заседанията на Междуведомствената комисия – три след земтресението на 22 май, броят на разгледаните подписки от материалите, постъпили в общината и чрез нея в междуведомствената комисия за причинените щети по частните домове, е 288 от постъпили около 2700 в комисията. Това е 10%, при което са удовлетворени молбите на 194 домакинства за подпомагане от междуведомствената комисия при 94 отказа", каза Найденов, според когото това е израз на бездушието на държавата към проблемите на хората.

"Една трета, около 3,3 милиона лв. са средствата, отпуснати от междуведомствената комисия при необходими около 9,5 милиона лв. за неотложни аварийно-възстановителни или възстановителни работи по обществените сгради. Темповете, с които работи междуведомствената комисия, експертният и административният капацитет на междуведомствената комисия и на всички държавни органи, които имат отношение по преодоляване на щетите от земетресението, са свидетелство за креящо безхаберие”, каза депутатът от левицата.

Найденов припомни, че преди време в парламента каза, че: "Перник се превръща във витрина не безсилието на държавата”. Сега допълвам, че се превръща във витрина и на бездушието към очакванията и проблемите на хората, които са засегнати от подобно природно бедствие, посочи още той. "Срамота е да разхождаш костюмите си пред телевизионните камери на 22 май, след което да няма нито един от тези отговорни лица в Перник или пък повече от това – да няма отношение към решаването на проблемите на перничани. Търпението на перничани отдавна е изчерпано”, категоричен е Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Води се мръсна и непочтена кампания срещу кмета на Перник, с цел лично и политическо злепоставяне, според Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.
Ако опонентите й полагат такива усилия за справяне с проблемите на перничани, нямаше да има такива нищожни резултати, посочи той.

Найденов посочи, че БСП настоява за одит на фонда за стихийни бедствия. Ще внесем в първия ден от новата сесия на парламента предложение за възлагане на одит от Сметната палата на фонда за  стихийни бедствия, каза той. От левицата искат още пред  комисията по бюджет и финанси да бъде представен пълен отчет за  начина на изразходване на средствата от фонда. Настояваме  междуведомствената комисия за стихийни бедствия да заседава  по-често и да се увеличи експертният й капацитет, посочи Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той съобщи, че Коалиция за България ще предложи промени в  Закона за устройство на територията, защото нямало специфична  процедура, по която хората, които са засегнати от бедствия, да правят аварийните и възстановителни ремонти. Според левицата трябва да се предвиди специален ред и да се ускори издаването на разрешителни за тези дейности.

Заставаме зад Росица Янакиева с целия си ресурс, заяви още заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България и  говорител на БСП Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Кметът на Перник Росица Янакиева смята, че атаката срещу нея е  заради това, че средствата, предвидени за бедствия, са  изхарчени. В края на юли вече са изхарчени над 85 процента от  целия бюджет на междуведомствената комисия, отбеляза тя. Росица Янакиева посочи, че вече над 600 души са без постоянен  подслон. В три училищни сгради, в които се помещават четири  училища, няма да започнат учебни занятия на 15 септември, посочи тя. Кметът на Перник добави, че две детски градини са с  предписания за събаряне, а още една е за възстановяване.  Дора Янкова, член на ръководството на БСП, призова държавните  институции и местните политици в Перник да се обединят около хората в Перник за решаването на проблемите им.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
885 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.08.13 | 22:54

2
Червените свине ,които се гаврехя с Българите 100г. да не правят констатации кои ,какво и защо! Ще ви еба в боклуците мръсни,заради вас сега сме насран и пропаднал народ.Продажници долни.
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2012.08.13 | 22:54

4
До 1989 г държавата помагаше при бедствия от тогава досега " ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА - КОЛКОТО И ДА ПСУВАШ СЕ ВИЖДА НАГЛОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ !!!
Обгрижените ще се отблагодаряват тепърва догодина

2012.08.13 | 22:54

3
вари го, печи го -ГЕРБЕР! Ти му ортуваш че от 10 млн. необходими за възстановяването на къщите на хората гербарастите са отпуснали 600 хил. - ТОЙ ТИ БЛЕЕ в тиквите, че така било от сто години насам и затова и те сега не давали пари, че и те псува, така по гербарастки плуралистично!!! Ебахти гражданите за европейското развитие на ....! Нищо, те така "добре обгрижените" от герберазъма перничани ще си кажат тежката дума догодина!

2012.08.13 | 19:25

1
или вашта педеруга кутев

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини