Министър Радев участва във втория кръг на Стратегическия диалог между България и САЩ

  • 26 септември 2023 10:50

  • 748
  • 2
Министър Радев участва във втория кръг на Стратегическия диалог между България и САЩ
© МЕ

В рамките на своето участие във втория кръг на Стратегическия диалог между България и САЩ в Държавния департамент министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на се срещна с помощник секретаря за енергийните ресурси Джефри Паят.

По време на срещата министър Радев представи основните направления за развитие на енергийния сектор у нас до 2050 година, съобщават от пресцентъра на Министерство на енергетиката.

Бяха посочени сериозните предизвикателства в региона, но и високото значение на инициативите за осигуряване на краткосрочна стабилност чрез енергийна свързаност и сътрудничество, както и перспективите за дългосрочна устойчивост чрез развитие на нови мощности и енергийна инфраструктура.

Ключови промени в Закона за енергетиката са предложени за обществено обсъждане

Двете страни потвърдиха своя интерес от съвместни инициативи в областта на ядрената енергия за мирни цели, развитие на комбинацията от ВЕИ и капацитети за съхранение на енергия, както и на междусистемната свързаност в региона по отношение на доставките на природен газ и електрическа енергия.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
748 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.26 | 12:07

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
байдън и този кучи син

2023.09.26 | 11:24

1
слава русия да живее п утин

Добави коментар

Водещи новини