България и Виетнам подписаха Меморандум за разбирателство

  • 25 септември 2023 14:27

  • 736
  • 1
България и Виетнам подписаха Меморандум за разбирателство
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателят на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе подписаха днес в София Меморандум за разбирателство между Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам.

Парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе е на посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

В документа се заявява, че законодателните институции на България и Виетнам се ангажират да улеснят сътрудничеството помежду си, за да допринесат за подобряване на традиционното приятелство и многостранното сътрудничество както на двустранна основа, така и в рамките на международни форуми. Предвижда се засилване на парламентарното сътрудничество чрез обмен на посещения на делегации на високо равнище, научно-изследователски обмен, срещи между парламентарните групи за приятелство, както и между парламентарните комисии.

Меморандумът регламентира, че парламентите на България и Виетнам ще обменят мнения и информация по международни въпроси от взаимен интерес и народните представители от двете държави ще си сътрудничат в рамките на регионални и международни конференции и форуми на законодателните институции.

В рамките на визитата бяха подписани още четири двустранни документа в различни сфери от взаимен интерес. Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова и главният секретар на Националното събрание на Виетнам Буи Ван Къонг подписаха Меморандум за разбирателство между администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Виетнам.

Програма за сътрудничество в областта на културата между Министерството на културата на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 г. подписаха министърът на културата Кръстю Кръстев и заместник-министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг.

Министърът на туризма Зарица Динкова и заместник-министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг подписаха План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 г. Меморандум за разбирателство за създаване на връзки на приятелство и сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук беше утвърден от областния управител на област Перник Людмил Веселинов и председателя на Народния комитет на провинция Вин Фук Ле Зуи Тхан.

В рамките на визитата са предвидени двустранни срещи в Министерството на туризма, в Министерството на културата и в Министерството на външните работи, както и посещение на Бургас.

Последвайте канала на

Владимир Василев
736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:16

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини