Явор Божанков за оставката на ген. Атанасов: Подкрепата на ГЕРБ за промяна на службите беше оттеглена

  • 21 септември 2023 08:27

  • 3321
  • 8
Явор Божанков за оставката на ген. Атанасов: Подкрепата на ГЕРБ за промяна на службите беше оттеглена
© БТВ

Няма коалиционно споразумение затова не е коалиция. И ГЕРБ и ДПС разбират в какъв момент се намира България. Шансът в живота на един политик да остави името си до събитие като приемането на страната в Шенген и еврозоната е един път. 

Това заяви депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Явор Божанков в ефира на БТВ. 

Той посочи, че ако няма конституционна реформа, няма да има нито Шенген, нито еврозона. „Никой няма да приеме България в Шенген, ако не дадем сигурни гаранции. Единствената сигурна гаранция е реформа на ниво Конституция“, подчерта Божанков. 

Той коментира и оставката на ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров като председател на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. 

Ген. Атанасов подаде оставка и това е ясен знак, че по отношение на реформата в службите ние няма да бъдем пасивни. Убеден съм, че е получил подкрепа, която впоследствие е оттеглена. Това е предпоставка за неговата оставка, отбеляза Божанков. 

Ген. Атанасов се оттегля като председател на комисията за спецслужбите

Ние направихме редовно правителство с втора опция. Всеки един законопроекът го договаряме с ГЕРБ, иначе няма мнозинство. Ако имахме коалиционно споразумние всичко би било по-ясно. Едно министертво за ГЕБР, едно за ПП-ДБ. Ако не бяхме съставили този кабинет, алтернативата беше да имаме служебен кабинет на президента Радев. Щяхме да гледаме как приемат Румъния в Шенген. Голята ни цел за съдебна реформа нямаше да стои на масата за разговори, каза още депутатът от ПП-ДБ. 

Всеки текст, всеки законопроект е обект на трудни и сложни разговори. На преговорите се случва едно, в зала друго. Това е по-демократично от предишното управление, когато Борисов управляваше според настроението си. Сега Борисов не управлява. След петите поредни избори, имахме алтернатива да отидем на шести избори, допълни още Явор Божанков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3321 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ГРАЖДАНИН

2024.01.24 | 16:04

8
ТОЗИ ХОМОСЕКСУАЛИСТ ИМА ЛИ ЕДИН РАБОТЕН ДЕН В ЖИВОТА СИ?

2023.09.24 | 21:04

7
Ще се окаже, че шефа на ДАНС е Руски шпионин и роден предател!

2023.09.21 | 10:38

5
Яворчо ти си сфиня смрадлива воняща помияр болен за Власт, БОКЛУК комунистически

2023.09.21 | 09:28

3
Борисов Пеевски и Радев,постояно дупчат лодката със бормашина.

2023.09.21 | 10:26

4
След като променливите демократи "чагъртачите" се сдушиха с тях, така ще е, те борисов и пеевски карат лодката бе, вчера зърнарите на дпс-то ясно им го показаха, че трябва да слушкат и изпълняват, е зърно производителите и променливите яко го издухаха де.
байдън и този кучи син

2023.09.21 | 08:42

1
напускай нс бе с пермо

2023.09.21 | 09:26

2
Ия ми лапай на Божанков.

Добави коментар

Водещи новини