Нено Димов: Правителството може да направи много за влизането ни в Шенген

  • 20 септември 2023 18:00

  • 996
  • 3
Нено Димов: Правителството може да направи много за влизането ни в Шенген
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Петицията ни по повод Шенген беше, за да подпомогнем този процес на влизане на страната ни в Шенгенското пространство. Това обяви Нено Димов, учредител на Консервативен институт и бивш екоминистър, в ефира на бТВ.

По думите му петицията искаше още веднъж да активизира Комисията. „Ако Урсула фон дер Лайен и ЕК искаха, отдавна Нидерландия и Австрия щяха да се съгласили да влезем. Когато Комисията искаше да вдигнем едно определено вето, ние бързо го вдигнахме.“

„Това е поредният двоен стандарт. Вижте Русе – там последният път, в който ходих, имаше 15 км. тирове. Имаме огромен проблем, който от европейско се хвърля на регионално ниво“, допълни той.

Нено Димов: Либералната вълна в Европа унищожава фундамента на европейската цивилизация

Според него правителството ни може много да направи за влизането ни в Шенген. „Не може заради тяснопартийни интереси да се спъва интеграцията и единството в Европа.“

„Няма десница в Европа, няма десница и в България. Тази нова петолъчка, която се е заформила – с ЛГБТ политиката, с Black Lives Matter, с радикалния феминизъм и зелената политика - това е промиващ мозъка процес, който ще е труден за преодоляване. Вероятно влизаме в нови тъмни векове, може би ще достигнем някога до Ренесанс“, смята той.

„Гласуването е емоционално. Това е прекрасно, но проблем е, когато се гласува така от самите политици“, каза още Димов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
996 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.20 | 18:55

3
За кое правителство става въпрос?
Off

2023.09.20 | 18:23

2
ненко е за затвора.

2023.09.20 | 18:13

1
Няма нужда да спирате да ни занимавате с този шенген.

Добави коментар

Водещи новини