Тихомир Безлов: На ПП-ДБ им се напомни, че трябва да се съобразяват с ъгъла на сглобката

  • 20 септември 2023 17:45

  • 1437
  • 1
Тихомир Безлов: На ПП-ДБ им се напомни, че трябва да се съобразяват с ъгъла на сглобката
© Булфото (архив)

Появиха се несъгласия не само от страна на Борисов и ГЕРБ, но имаше и доста критици от професионалните среди, които казаха, че сливането между Военното разузнаване и ДАР би било безсмислено. Лично аз бих се доверил на хората от тези служби, които имат и опита, и уважението помежду си. Такъв коментар направи по Nova News старши експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов по повод оттеглянето на ген. Атанасов от председателското място на комисията за спецслужбите заради несъгласието на ГЕРБ и ДПС Военното разузнаване и Държавна агенция „Разузнаване“ да се обединят в една служба.

На въпрос какво би могъл да предложи Бойко Рашков в тази посока, който ще наследи ген. Атанасов начело на комисията, Безлов призова първо да се чуе каква е неговата визия и дали ще продължи да настоява да се слеят двете разузнавателни агенции.

С тези действия обаче на ПП-ДБ им се напомни, че ще трябва да се съобразяват с ъгъла на сглобката, посочи Безлов, визирайки (не)коалиционния им партньор ГЕРБ.

Ген. Атанасов се оттегля като председател на комисията за спецслужбите

В заключение експертът отбеляза, че остава песимист, че приемането на антикорупционни закон в парламента ще улесни влизането ни в Шенгенското пространство.

Не мисля, че това ще ни приближи до Шенген. Защого този проблем не е български. Проблемът е в полето на Австрия, която иска да се промени механизмът, по който досега се процедираше с бежанците и незаконните мигранти, обясни Безлов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гого

2023.09.20 | 19:17

1
П П ДБ ГЕРБИ СИЕ АНТИБЪЛГАРИ

Добави коментар

Водещи новини