Живко Тодоров: Много години се говори за децентрализация, но няма план на държавно ниво

  • 20 септември 2023 07:52

  • 860
  • 0
Живко Тодоров:  Много години се говори за децентрализация, но няма план на държавно ниво
©
Слушай новината Слушай новината

Като кмет ми се е налагало да работя с много различни правителства, винаги съм се опитвал в синхрон да решавам проблемите. Това коментира Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен – кмет на Стара Загора, по БНТ.

Живко Тодоров грабна приза „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023

В България много години се говори за децентрализация, но няма план на държавно ниво.Прехвърлят се повече правомощия върху кметовете, но няма финансиране и лостове, с които да работят. Трябва цялостна реформа на държавата, каза Тодоров.

 По думите му общините са най-прозрачните институции.Той допълни, че отдавна имат предложение за създаване на общинска полиция.

По думите му местните избори са силно мажоритарни - хората гласуват за личности.

През целия август водихме разговори със синдикатите и с Министерството на енергетиката, но, за съжаление, въпреки това планът за прехода, отнасящ се до въглищните централи, бе направен по чисто чиновнически, каза  кметът на Стара Загора.

Идеята на местната власт е била на местата на затворените мощности да се създадат индустриални зони и да се вложат средства за довеждаща инфраструктура, защото това би създало много повече работни места, които да компенсират тези на работещите в мините и във въглищните централи след затварянето им.

Последвайте канала на

Нора Виткова
860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини