Димитър Найденов (ПП-ДБ): В протестите личи политическа намеса

  • 19 септември 2023 17:57

  • 1441
  • 1
Димитър Найденов (ПП-ДБ): В протестите личи политическа намеса
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Борисов явно не прави разлика между парламентарно мнозинство и правителство. Да, в парламента има мнозинство от 161 гласа на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Целта е с тези гласове да направим съдебната реформа. Когато се кандидатирах за депутат, агитирах точно с това - гласувайте за мен, за да се случи съдебната реформа. Нека не бъркаме Народното събрание с Министерски съвет. Двете власти са независими и отделни, но Борисов не прави разлика, защото по време на неговото управление тези две власти бяха слети. Аз не знам в правителството да има министри на ДПС. Ако Борисов знае, да излезе и да каже имената тези министри. 

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Димитър Найденов, който коментира днешното изказване на Бойко Борисов, че ДПС е част от управлението и протестите в страната.  

Борисов за протестите: Не е толкова страшно, просто некоалиционните ни партньори не са свикнали

"В протестите виждам политическа намеса, но смятам, че правителството ще се справи, защото работи много и постига успехи. Факт е, че с гласуването за отпадането на внос от Украйна не направихме нищо извънредно. Забраната така или иначе отпадаше на 15 септември, а ния я гласувахме на 14 септември. Забраната беше общоевропейска и щеше да отпадне на 15 септември. Тези масови протести, за да се подпомага един бранш за сметка на всички останали българи не е най-доброто решение. С украинския внос ще се намали цената на редица стоки, което е важно за всички граждани. Със сигурност не трябва да се стига до наводняване на българския пазар с украински стоки и аз съм убеден, че ако правителството бъде оставено да работи, то ще се справи", категоричен бе той.  

Министър Вътев отиде при зърнопроизводителите: Обясни им, че и той идва от полето

"Борисов явно се опитва да играе някаква политическа игра и да намеква, че ПП-ДБ могат да отпаднат от мнозинството в НС и да бъдат заместени от ДПС. Не вярвам той да стигне до край и да работи за падането на правителството, защото ако това се случи, ще понесе всички негативи, а той едва ли иска това. Ние ясно сме поставили съдебната реформа на първо място и ще отстояваме този приоритет", увери Димитър Найденов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.19 | 18:23

1
А всички знаем, че политиката е най-мръсното и долно нещо, а вие сте с дата крака вътре.

Добави коментар

Водещи новини