Пеевски с важно решение за Инспектората на ВСС

  • 14 септември 2023 09:51

  • 1602
  • 2
Пеевски с важно решение за Инспектората на ВСС
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на взе важно решение относно готвещите се промени в Инспектората на ВСС.  

"Говорих с всички колеги, може би ще има някои неща в конституцията, които касаят Инспектората. Ще е избързано да внесем сега промените. След края на процедурата ще отворим конституцията", заяви Пеевски. 

Инспекторатът отдавна трябваше да бъде сменен, защото мандатът му изтече преди повече от 3 г. За избора на главен съдебен инспектор и инспектори са нужни 160 гласа. Затова и нито един от кратките парламенти, които се изредиха през последните 2 г., не се нае да започне избор. Конституционният съд се произнесе, че този инспекторат действа, докато депутатите излъчат нов.

Пеевски: Време е за смяна на Инспектората към ВСС

Заради нарязаната Дебора от Стара Загора в сряда депутатът обяви, че е поискал инспекторатът да провери действията на магистратите, включително и защо първо престъплението беше квалифицирано като лека телесна повреда. “Възмутен съм. Получих отговор, че нищо не могат да направят на съда и нищо не е нарушено. Как си го представяте - видяхте това момиче”, обяви Пеевски в кулоарите на парламента в сряда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нъноо

2023.09.14 | 11:03

2
Рязан свинекомплекс!!

2023.09.14 | 10:04

1
Разпро.дажба! Уникален и компактен видео-реко.рдер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увел.ичение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:-----> welcome.to/carcam

Добави коментар

Водещи новини