Министър Шалапатова: Няма институция, която да затвори „социалния дом“ без лиценз

  • 13 септември 2023 15:43

  • 1425
  • 2
Министър Шалапатова: Няма институция, която да затвори „социалния дом“ без лиценз
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

„Това, с което бях запозната е, шокиращо - да бъде оставен възрастен човек, който сам не може да полага грижи за себе си, в състояние, в което да загуби живота си е неприемливо. Ще направя всичко нужно такива случаи в бъдеще да няма“, заяви министърът на труда и социалната политика Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е пред бТВ.

По думите ѝ Агенцията за качеството на социалните услуги не е допуснала нито един пропуск в своята дейност по случая със социалния дом в село Изгрев. Шалапатова обаче каза, че агенцията няма правомощия да затвори центъра.

Смърт в „социален дом“ без лиценз: Разследващи влязоха в Центъра за хора с деменция в с. Изгрев

„Тази институция е направила проверка по сигнал. Проверката е установила лошото качество на услугата, предприети са мерки да бъдат информирани МВР и общината, защото тази социална услуга не е лицензирана. Агенцията си е свършила работата, но няма нормативен акт и законодателна основа, която да дава правомощието на която и да е структура да затвори подобен тип грижа. Ние предприемаме консултации с всички институции в Р България, които да предотвратят подобни случаи“, допълни социалният министър. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.13 | 17:15

2
Има, обаче никоя институция не работи. Администрацията, дори и с ниски заплати някои, са паразити на гърба на работещите.

2023.09.13 | 17:12

1
Малко поялникът е голям,но става за...

Добави коментар

Водещи новини