Парламентът отхвърли предложените от БСП промени доходите на младите хора до 26 г. да са необлагаеми

  • 13 септември 2023 14:06

  • 739
  • 0
Парламентът отхвърли предложените от БСП промени доходите на младите хора до 26 г. да са необлагаеми
© Булфото (архив)

Със 70 гласа „за“, 6 „против“ и 102 гласа „въздържал се“ парламентът отхвърли на първо четене внесения от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ законопроект за изменение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Промените предвиждаха подпомагане на младите хора, ненавършили 26-години, като техните доходи да са необлагаеми. Предлагаше се и доходите от трудови правоотношения до размера на линията на бедност за всички лица, независимо от възрастта, също да са необлагаеми. 

Измененията подкрепиха от „Възраждане“, "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" и "Има такъв народ", както и по един депутат от ГЕРБ-СДС и от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Законопроектът беше отхвърлен с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.  

В хода на дебата беше засегната темата за демографската ситуация в България. 

КТ "Подкрепа" настоява за необлагаем минимум в размер на минималната работа заплата

„Демографски срив в България“ е доста смело изказване, коментира Илина Мутафчиева от ПП-ДБ. Тя посочи, че въпросът е не колко деца раждат младите българи, а къде успяват да се реализират. Последното нещо, от което младите хора се интересуват, е това облекчение, което вие предлагате, обърна се Мутафчиева към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Нямаме демографска криза, права сте, имаме демографски апокалипсис, репликира я заместник-председателят на Народното събрание Цончо Ганев („Възраждане“). 

Безумие е да се каже, че в България няма „демографски срив, коментира и председателят на ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. По думите ѝ България е в „демографска смърт“ и сме най-бързо изчезващият народ. Младите хора не се интересували от такава подкрепа от държавата – как, докато бяхме заедно в управлението, се интересуваха от безплатни детски градини, безплатни учебници, данъчни облекчения, а вече не се интересуват от такава политика, обърна се Нинова към ПП-ДБ.

Последвайте канала на

739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини