Гвоздейков: Над 2300 души не достигат в БДЖ и НКЖИ

  • 12 септември 2023 11:34

  • 824
  • 1
Гвоздейков: Над 2300 души не достигат в БДЖ и НКЖИ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Около 1260 души е недостигът на кадри в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) и 1100 души в Български държавни железници (БДЖ). Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по време на учредителния конгрес на Федерация на транспортните синдикати в централата на КНСБ, предаде БТА.

За последната година са напуснали по около 800 души от всяка от двете компании. Трябва спешно да бъдат взети мерки за подобряването на условията на труд в сектора. Една от правилните стъпки е модернизацията, коментира министър Гвоздейков.

В транспортния сектор работят много хора, като само в БДЖ и НКЖИ са заети около 20 000 души, посочи той. Целта е работещите в транспорта да имат по-добри условия на труд и достойно възнаграждение, заяви Гвоздейков.

КТ "Подкрепа" настоява за необлагаем минимум в размер на минималната работа заплата

Според него геополитическата обстановка създава възможности за огромни инвестиции в инфраструктура, която е свързана с транспортния сектор. Работим усилено с Гърция и Румъния, работим в посока да изградим нова инфраструктура за автомобилен и железопътен транспорт, връзка с пристанищата и летищата, което ще създаде възможност за повишаване на нивото на условията на труд и развитието ни като общество, коментира Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника.

Последвайте канала на

Нора Виткова
824 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.12 | 12:06

1
Гвоздейков го"закова" на място

Добави коментар

Водещи новини