Бивш зам.-министър за потопа: Климатичните промени са очевидни, ще има все повече такива бедствия 

  • 07 септември 2023 17:38

  • 1151
  • 2
Бивш зам.-министър за потопа: Климатичните промени са очевидни, ще има все повече такива бедствия 
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Има климатични промени и все повече ще има такива бедствия. Властта управлява лошо инфраструктурата си. Според мен, със сигурност е имало презастрояване на дерета. Това каза в интервю за предаването “Денят на живо” бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев.

“Най-лесният начин да крадеш е от непочистени дерета, защото няма как да се провери. Корупцията и липсата на контрол водят до това, което се случва”, смята той. 

Пари за пострадалите в Царево има! Държавата ще възстанови всичко, но хората няма как да върне

Според него, средствата във Фонда за бедствия и аварии са напълно недостатъчни, а усвояването им - лошо. “Трябва да се заложи на превенция и да се инвестира в почистване на речните корита, засаждане на гори, изграждане на язовири. Природата започна да става все по-предизвикателна към нас”, добави още той. 

Петър Витанов: Задава се нов референдум - за запазване на 3 март като национален празник

Георги Кадиев е и част от инициативния комитет, който иска да се проведе допитване сред българите за това кой да бъде националният ни празник. “Ние искаме да питаме хората. Не искаме да питаме премиера или Бойко Борисов. В крайна сметка целта ни е решението да бъде на хората. За разлика от референдума за еврозоната, където въпросът е много технически и не всички хора го разбират, в случая е друго - въпросът е емоционален”, посочи той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.07 | 18:06

2
Скрий се безродник

2023.09.07 | 18:03

1
Още един излязъл на светло марксистки глобалист ръси простотии които ще ви спасят накрая от частната ви собственост и свободата ви ако им вярвате

Добави коментар

Водещи новини