Корнелия Нинова: Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката

  • 04 септември 2023 13:21

  • 1616
  • 0
Корнелия Нинова: Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката
© Булфото (архив)

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за определи като „разиграване“ исканата оставка на министъра на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за от лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Борисов създаде и крепи сглобката. ГЕРБ гласуваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката. Е, няма на света такова раздвоение на личността, за което има специален медицински термин“, написа в социалната мрежа Нинова.

Тя припомни, че когато БСП е участвала в кабинета на Кирил Петков миналата година не се е съгласила с издигането на Тагарев за министър на отбраната.

БСП иска изслушване на Тагарев заради опасения за националната сигурност

„Мога да припомня какво стана с Тагарев и как се прави, когато ние участвахме в правителството на Петков. Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отстранен като министър на отбраната. Търсеше се нов министър. Кирил Петков дойде късно вечерта на „Позитано“. Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му категорично не. Опита се да ни убеждава. Казах му: нека не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в парламента, ще подам моята и на министрите на БСП оставки и кабинетът пада. Кирил ме погледна невярващо. Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и поисках лист и химикалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков. Тагарев не стана министър. Постът зае Заков“, заяви Нинова и добави, че позиции се защитават с действия.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини