Бившият шеф на ДКК: Ежедневно имаше опити за корупционен натиск

  • 03 септември 2023 20:19

  • 1632
  • 2
Бившият шеф на ДКК: Ежедневно имаше опити за корупционен натиск
© Булфото (архив)

„Ежедневно имаше опити за корупционен натиск. Той винаги е идвал от високи нива, както и опита на ръководството да кадрува… В частен разговор от Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за (министъра на икономиката) имаше опит да ми посочи кадър, който да бъде назначен в дъщерно дружество и аз елегантно посочих, че това не е моя работа. Човекът трябваше да бъде назначен в „Еко Антрацит” (дружество, което отговаря за неутрализиране на вредните последици от минния добив в страната). И човекът сега е част от борда на директорите на Държавна на консолидационна компания (ДКК) експертизата му е впечатляваща”. Това заяви в предаването „На фокус” бившият шеф на ДКК – Венцислав Димитров.

За обвинението, че в ДКК са получавани високи заплати Димитров каза: Заплатата е функция на постигнатите резултати в държавните предприятия. Ако говорим за справедливост, това е законодателно решение. Едно правителство винаги може да промени закона”.

Повод за думите му е решението на министъра на икономиката да смени Венцислав Димитров като шеф на ДКК, която управлява държавен ресурс и активи за милиард и 300 милиона лева. Като мотив се определя липата на финансови отчети за две години назад, високите заплати и липса на прозрачност.

Министърът на икономиката: Необходима е смяна на ръководството на ДКК

Според него е дезинформация твърдението в публичното пространство за 20 000 лева на ръка за представителни разходи и това е станало декември 2022 г. в дъщерното дружество „Ел Би Булгарикум”. Той обясни, че парите на изпълнителния директор са достатъчни и не е нужно да ползват служебен шофьор и бензин. Според него трябва нормативно да бъде уредено възнаграждението в ДКК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Aaa

2023.09.04 | 08:48

2
Тая статия я е писал някой първолак
Lissa

2023.09.04 | 02:26

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини