Цеков разкри на кой е заложник АМ "Хемус"

  • 31 август 2023 12:33

  • 2699
  • 2
Цеков разкри на кой е заложник АМ "Хемус"
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Автомагистрала „Хемус“ е заложник на порочни възлагания, извършени през 2018 и 2019 г. в абсолютно нарушение на закона, и на бездействия на няколко поредни правителства, които не са преустановили тези практики и не са потърсили решения.

Това заяви пред журналисти  министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, който присъства на първата инспекция на АМ „Хемус“ на участък в гаранционен срок край Ябланица, предаде БТА.

Властта започна проверки за качеството на пътищата в страната, първа беше АМ "Хемус"

По думите му към настоящия момент се работи с недостатъчни темпове поради претенции от страна на реалните изпълнители за недостатъчност на средствата т. е. за индексации. Към момента работна група извършва правен анализ на всички тези договори. Назначена е и държавна финансова инспекция. През септември ще имаме становище и решение за това как ще се процедира, каза още Цеков.

Според него максималната индексация на средствата за строителството на участъците от магистралата може да бъде до 30 процента.

„Когато нещо е заченато с грях, може да породи само проблеми. Проблемът с автомагистрала „Хемус“ е в това, че са нарушени поне три закона при възлагането и изпълнението. За да се възстанови това строителство, трябва да бъдат отстранени тези законови нарушения“, посочи министър Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2699 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Прост

2023.08.31 | 20:21

2
По скоро бай Ставри няма да ги дочака и ще се спомине, отколкото някой от баш управниците да му пристане...
Ку.рю

2023.08.31 | 13:00

1
Трябва да влязат при бай Ставри бая хора от висшия ешелон на всякакви власти и администрации, и то за много дълго време. Тогава ще има някаква, макар и минимална, и закъсняла, справедливост.

Добави коментар

Водещи новини