Джамбазки: Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония.

  • 28 август 2023 11:22

  • 1253
  • 2
Джамбазки: Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония.
© Булфото (архив)

Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, пише във Фейсбук Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и евродепутат от групата на ЕКР. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1269

Сърбия изработи поредния си пропаганден материал, повтарян от шайкачите в Скопие като опорна точка. Сръбските пропагандисти прозряха заплаха за македонския идентитет в съвсем нормалното за белия свят изискване да бъдат запазени и гарантирани човешките права на българите в Северна Македония.

Сближаването на България и Северна Македония е заплаха за великосръбските амбиции, заплаха за т. нар. „Сръбски свет“, странно наподобяващ „Руский мир“. Оста Белград - Скопие има един основен стълб антибългаризма, проектиран в Кремъл, доразвит и организиран в Белград и осъществен в Скопие и цяла Македония.

Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите. Северна Македония трябва да гарантира правата на българите, като ги впише в конституцията си час по-скоро. Всяко отлагане означава отдалечаване от ЕС и затъване в калта на шумадийските свинепаси.

Ето защо аз отнесох въпросите си до Европейската комисия, която се прави на ни чула, ни видяла за случващото се в Западните Балкани. Затваря си очите за сръбския шовинизъм и за антибългарския македонизъм, както и за тяхната неразривна връзка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.28 | 12:06

2
Какво се прави за декларацията на сената на САЩ за македонците? Какво прави външно, Денков, Радев? Да ходят в посолството да натискат! В САЩ да ходят също. Ако декларацията мине, това е национално предателство. България е в силна позиция да я спре.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.28 | 11:59

1
ТАЯ ГНИДА ПУТИНСКА И ТЯ ЛИ СЕ ОБЪРНА АХАХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини