Криминалният психолог Росен Йорданов видя във връщането на Божков връзка с Васил Терзиев

  • 28 август 2023 09:28

  • 10291
  • 1
Криминалният психолог Росен Йорданов видя във връщането на Божков връзка с Васил Терзиев
©

Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от написа, че всички пречки са паднали пред неговото завръщане. Очевидно става въпрос за нещо от близките седмици, което се е случило. През последните седмици единственото значимо нещо, което стана, беше убийството на Алексей Петров. Дали самият Петров е бил пречка пред завръщането на Божков, мога само да гадая. Това заяви пред бТВ политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Бившият главен прокурор Иван Гешев оповести и кореспонденция на Божков по отношение на президента. Не знам защо интересът пада върху всеки друг, но не и върху Иван Гешев. Той в новото амплоа би могъл да разкаже някои неща“, посочи той.

„Не мисля, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от има политически амбиции. Просто иска да оказва влияние, каквото е имал през годините. Смятам, че има и сега, тъй като е крупен финансов фактор. Мнозина са тези, които стоят зад цялата организация. Мафията е неперсофицирана. Няма значение персонално кой стои зад схемите“, обясни политологът.

„Политиците демонстрират равна отдалеченост. Като цяло политиците бягат като „дявол от тамян“. Борисов не може да отрече, че се познава и с Божков, и с Петров, но всички останали отричат всякакви връзки. Това е малко вероятно – да не са се виждали и запознавали. Бяха на погребението на Алексей Петров, защото бяхме колеги в Пловдивския университет, където той ме покани да преподавам. Той беше ръководител на катедра „Политически науки и национална сигурност“ до смъртта си. На погребението бяхме половината катедра от Пловдивския университет“, каза доц. Стойчо Стойчев.

Според него не е случайно, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от се върна в България ден след погребението на Алексей Петров.

Божков и руските му връзки: Част от панаир или ...?

„За мен ролята, която трябва да изиграе Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, е с местните избори. Хрониката на събитията започва от атентата срещу Иван Гешев, минава през посещението на президента в Южна Африка, следва убийството на Къро, линчуването на главния прокурор, сглобката, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет и финалът – убийството на Алексей Петров“, каза криминалният психолог Росен ЙордановСватъ

„Моята спекулация е следната – Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Целият му публичен образ е, че той обича да играе в уговорени мачове. От обвиненията на прокуратурата се вижда, че той дълго време си е уговарял мачовете, свързани с неговия бизнес. Има информации, че си уговаря мачове с хора от обкръжението на Путин, с Пригожин. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е имал връзки с дълбоката държава. Ще се види какво ще се случи на обжалването на ареста. Ключовият въпрос е не защо се върна, а с кого е сключил сделка“, подчерта Йорданов.Снимка: bTV

„Според мен с хора от дълбоката държава – с Държавна сигурност. Това е система от връзки и хора, като ще видим дали имат свои представители в съдебната система, или на г-н Божков е предложен един уж уговорен мач, но той трябва да изиграе една друга бутафорна роля“, допълни криминалният психолог.

„Говорим дали той ще остане в ареста и под каква форма на контрол. Това е важно за действията на хората, които са го предразположили да реши да се прибере… Ако бъде с парична гаранция, вероятно някой нещо му е обещал, ако бъде с гривна или в ареста – вероятно мачът не е добре уговорен“, уточни той.

Според него няма как обвиненията срещу Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от могат да отпаднат, ако той свидетелства.

„Не мисля, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от има шанс да спечели местните избори. Чрез кандидатурата на Васил Терзиев, който има тежко ДС минало, мисля, че това е голямата цел – обществото да приеме хора с подобна биография“, коментира още Росен Йорданов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
10291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2023.08.28 | 10:18

1
Помлоникът на Боце е претиснен за Боце .

Добави коментар

Водещи новини