Ангел Найденов за шпионската афера в Лондон: Може да е имало злоупотреба с данни

  • 16 август 2023 10:21

  • 1101
  • 3
Ангел Найденов за шпионската афера в Лондон: Може да е имало злоупотреба с данни
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Трима българи са задържани във Великобритания по подозрения за шпионаж в полза на Русия, съобщи BBC. Те са в ареста от февруари. Британските власти твърдят, че сънародниците ни са работили за руските служби за сигурност.  Впоследствие стана ясно, че те са били пуснати под гаранция. Това обявиха за NOVA от полицейско управление в Лондон.

Според бившият военен министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен информацията е озадачаваща.

"Не придобих по-конкретно впечатление за шпионската им дейности, освен, че са притежавали множество фалшиви документи и са имали достъп до данните на много българи, живеещи във Великобритания, заради участието им в секционни комисии. Възможно е част от дейността и целта им да са били данните им. Освен с лични карти и паспорти, са притежавали и множество други документи, възможно е да е имало злоупотреби. Част от данните са взети от интернет пространството с оглед на тяхната официална дейност", заяви той. 

По думите му казусът трябва да предизвика разследване на българските служби и прокуратурата.

Бивш военен министър: Шпионският скандал може да ни повлияе за Шенген

"Това би могло да има отражение към приемането в Шенген. Цялата лавина от информация е свързана с подкрепата ни в оказването на военна помощ за Украйна и значението на това за страната и военнослужещите им. Това е възможно обяснение за акцентът на руските спецслужби върху България. Спирането на доставките на руски резервни части за военна техника също е част от това", смята Найденов. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1101 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.08.16 | 11:55

3
И ТРИМАТА СА ОТ БСП ... КОЕ НЕ Е ЯСНО?;!?? ...
само

2023.08.16 | 10:56

2
слуги на сегашните господари по всички стълбове на пропагандата и лъжата бнт/бтв/нова

2023.08.16 | 10:37

1
Уффффф, тоя още си мисли, че е министър!

Добави коментар

Водещи новини