Фандъкова: Започнахме строителството на шеста нова сграда на детска градина в район „Искър“

  • 15 август 2023 14:27

  • 3928
  • 0
Фандъкова: Започнахме строителството на шеста нова сграда на детска градина в район „Искър“
© Фейсбук

Започнахме строителството на 6-ата нова сграда на детска градина в район „Искър“ за последните 4 години. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Благодарение на активната работа на кмета на района Ивайло Цеков и с разкритите 20 нови групи в градините завършени от 2019 до 2023 г., в „Дружба“ вече няма недостиг на места за децата от 3 до 6 години, в градинските групи.

Продължаваме работа за осигуряване на места за децата в яслена възраст, като районът ще може да осигурява места за деца и от съседните райони.

Фандъкова: "Люлин" успя да реши проблема с недостига на места в детските градини и ясли

За сравнение, в съседния район „Слатина“ за последните 4 години кметът г-н Илиев не успя да започне строителството на нито една нова сграда на детска градини и разкри 1 нова група с преустройство на помещение.

Добрата новина от вчера е, че проектът, който подготвихме за строителство на нови 8 детски градини, беше одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Така оставям на следващия кмет осигурени и гарантирани 27 млн. лв. за строителството на детски градини - 2 в „Красно село“ за 11 групи и по една в „Оборище“ (8 групи), „Младост“ (12 групи), кв. „Обеля“ (12 групи), в „Слатина“ (4 групи) и една в район „Искър“ (4 групи).

Със строителството и на тази втора нова сграда на детска градина в район „Искър“ очаквам да бъде преодолян недостигът на места и при най-малките в яслените групи.

Благодаря за активната работа за „Дружба“ и на общинския съветник от района Лорита Радева. С нейна помощ успяхме да придобием и защитим терена за детска градина, чието строителство започваме днес.

Кметовете на райони имат ключова роля за строителството на детски градини – това е дейност, която почти напълно децентрализирахме като предоставяме всички средства директно на кметовете на райони, които провеждат избират строителите и контролират дейността им.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини