"Топлофикация Габрово" може да не работи през предстоящия зимен сезон, каза кметът Таня Христова

  • 15 август 2023 10:19

  • 773
  • 0
"Топлофикация Габрово" може да не работи през предстоящия зимен сезон, каза кметът Таня Христова
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Ако имаше топлоподаване, то беше много ниско и до домовете на хората не стигаше отопление. Имаше проблем в съоръженията, които трябваше да предоставят тези услуги. Не само габровци, а страдат всички. Това се случва вече повече от седем години, а не само тази зима. За съжаление, колкото е дълга сагата на Габрово, толкова е дълга практиката да ангажираме много институции и да има проверки. И пак за съжаление в Габрово преля и последната капка". 

Това каза на брифинг кметът на Габрово Таня Христова.

"През всичките тези години, ние като институция, сме настоявали за качествена работа", каза тя.

Тук идва моментът, в който трябва да поемем отговорност към Габрово и да направим така, че гражданите да преживеят зимата. Благодаря на министът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за ангажираността и това, че правят всичко възможно за един по-добър живот", допълни още тя.

По думите на Христова през изминалата зима габровци на практика не са имали централно отопление, защото през ден е имало аварии. Според нея въпреки множеството проверки и глоби, не е имало промяна в топлоподаването от местното дружество.

Габрово развива индустриална зона с 3500 предприятия

Министърът на енергетиката Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на добави, че възможните технически решения за публични обекти в града са преминаването на природен газ и монтирането на термопомпи. Битовите абонати и досега са се включвали в енергийната мрежа.  Търсят се и дългосрочни мерки.

"Няма да остане никой неподкрепен, поне за този отоплителен сезон", изтъкна министър Радев.

"Министерство на финансите е направило оценка във връзка с услугата, като средствата ще бъдат възстановени на общината. Животът и здравето на българските граждани струват повече от милионите. Там, където има замърсяване, ще трябва да се коригира. МФ ще се ангажира за това, да не дишаме мръсен въздух и да живеем в нормална среда", отбеляза министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Министърът на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 коментира, че това не е единственият случай в страната. Той добави, че това, което сега се вижда, е абсолютната решимост на всички институции. "Ние ще действаме безкомпромисно. Здравето на българските граждани струва много повече от 1,5 млн, струва много повече от милиарди", посочи министър Попов, добавяйки, че ще се отправи апел и Министерството на здравеопазването да се ангажира в бъдещи подобни казуси. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини