Министър Тагарев се срещна с посланика на Република Корея Н. Пр. Бе Джонгин

  • 10 август 2023 14:14

  • 396
  • 0
Министър Тагарев се срещна с посланика на Република Корея Н. Пр. Бе Джонгин
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Корея в България Н. Пр. Бе Джонгин, съобщиха от ресорното ведомство. 

На срещата бяха споделени впечатления от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс в светлината на задълбочаването на партньорството между НАТО и Република Корея. 

Посланик Джонгин посочи, че страните ни, макар и поставени в различен геостратегически контекст, са изправени пред някои общи предизвикателства и в тази връзка съществува значителен потенциал за бъдещото развитие на двустранните отношения в областта на отбраната.

Сред темите на разговор бяха възможностите за сътрудничество между отбранителните индустрии, нововъзникващите технологични решения и космическите технологии. 

Министър Тагарев разговаря с посланика на Грузия

Подчертано беше значението на войната в Украйна за сигурността на двете страни и необходимостта да покажем солидарност, тъй като в тази война е пределно ясно кой е агресорът и кой жертвата. Беше обърнато внимание и на приноса към следвоенното възстановяване на Украйна. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини