Нидал Алгафари: Нужно е образование, не мъст и промени под диктата на тълпата

  • 07 август 2023 11:15

  • 434
  • 2
Нидал Алгафари: Нужно е образование, не мъст и промени под диктата на тълпата
© Нова нюз

Парламентът не бива да се влияе от тълпата и от улицата, защото взема решение, което не е най-правилно. Тълпата иска мъст. Това заяви политическият пиар Нидал Алгафари в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод спешните промени в НК и в Закона за домашното насилие, които се разглеждат в парламента.

„В момента извършваме действия, които не са най-правилните. Не трябва да се влияем от тълпата, нито от разплаканите хора по телевизора, а трябва да има достатъчно мъдри хора, които да сменят философията на НК. Мъстта не води до нищо. Всички губят. Трябва да се намери друг вариант. Бих се радвал, ако парламентът обсъжда как да се смени образователната система, защото в последните години всички мечтаят да са мутри, там е сбъркано нещо”, каза Алгафари.

„Насилието може да бъде и психологическо. Една рана може да се оправи за месец-два. Много по-тежко е психическото насилие и трябва да бъде вкарано като допълнително наказание за евентуални присъди”, поясни политическият пиар.

Слави Ангелов: В България правосъдието или идва прекалено бавно, или въобще не идва

Според него държавата трябва да вложи милиарди във възпитанието и образованието и неколкократно изтъкна ролята на възпитанието. По думите му със закон манталитетът на потушаване на проблемите няма да се промени. „Това общество го оставихме да се чалгализира до такава степен, че в момента 90% от младите хора не знаят какво е думата опера, камо ли – класическа музика. Направихме така, че те не искат да четат, тях ги интересуват само социалните мрежи, в които животът им става извън реалността, те живеят в друга реалност”, каза Алгафари.

Политологът Петър Чолаков също изтъкна тежестта на психологическото насилие. „Отровата на думите може да създаде травми, които с години да тежат”.

Според Чолаков хората, които са обект на насилие, трябва да бъдат защитавани. „Всичко останало е безсмислен спор. Трябва да бъдат защитени жените, децата. Мъжете са физически по-силните, когато, не дай си Боже, се стигне до такава семейна драма, жените страдат. Трябва да се мисли за превенция – ако има човек, с когото не се разбирате, разделете се”, каза Чолаков. 

По думите му не бива да се противопоставят мъже на жени и да се казва – ние сме повече, вие сте повече. Трябва да бъдат защитавани правата на всички, изтъкна политологът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
434 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.07 | 14:07

2
izrod

2023.08.07 | 11:58

1
Мъст за вас чревени унищожители на културата и птевърнали в проклятие думата интелигент.

Добави коментар

Водещи новини