Кремъл: Опасността от атаки с дронове срещу Москва е очевидна, вземат се мерки

  • 01 август 2023 16:51

  • 933
  • 0
Кремъл: Опасността от атаки с дронове срещу Москва е очевидна, вземат се мерки
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кремъл заяви днес, че руското министерство на отбраната трябва да предприеме защитни мерки след новата атака с дронове срещу Москва, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

"Опасността съществува, тя е очевидна, вземат се мерки", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975

Рано тази сутрин вражески дрон се вряза в същата стъклена кула в квартала с небостъргачи "Москва сити", която вече стана мишена на подобна атака в неделя. Според кмета Сергей Собянин са унищожени 150 квадратни метра от стъклената фасада. Няма пострадали хора.

Песков заяви, че отговорност на руското министерство на отбраната е да гарантира, че Москва е защитена.

Вчера той определи тези нападения като "акт на отчаяние" от страна на Украйна, чиято контраофанзива според него не се увенчава с успех. 

В Украйна експертът Иван Ступак, който дълги години е работил за разузнавателната служба на страната, заяви, че руската отбранителна система не може да отблъсне подобни атаки. 

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в Москва

"Нападенията срещу сградата в "Москва сити" се смятат за изключително болезнени за Кремъл, защото това показва неспособността да се защити сърцето на столицата", каза той по украинската държавна телевизия. 

Обектите са прелетели незабелязано, имали са много конкретни цели и са поразили прозорци, заяви Ступак.

В неделя беше ударен офис на руското министерство на цифровизацията. Това е станало безупречно - право в "слабото място" на системата на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, каза украинският експерт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини