Румен Радев: Войната ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще е все по-сложно

  • 29 юли 2023 20:00

  • 1211
  • 1
Румен Радев: Войната ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще е все по-сложно
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в словото си на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсанти и свидетелствата на кадети от Националния военен университет “Васил Левски”.

На церемонията пред сградата на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” във Велико Търново присъстваха зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Велико Търново Даниел Панов и висши военни.

Министър Тагарев за предупредителната зона на Русия в Черно море: Това е неприемливо

„Днес вие се посвещавате на най-важната мисия – сигурността и суверенитета на родината. Вярвам, че осъзнавате всички предизвикателства пред тази ваша важна мисия в един все по-трудно предсказуем и противоречив свят, наситен с множество рискове и заплахи. Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно, че значимостта на вашето призвание ще расте непрекъснато“, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 21:09

1
КРАДЕВ И ТИ ЗАРАДИ ТОВА ПРОСТО,ЕЙ ТЫ ПРОСТИЧКО СИ ЛИГАШ ОАКАНИЯ ПУТИ...

Добави коментар

Водещи новини