Петър Москов: Да включваш ДПС в управлението е измама

  • 29 юли 2023 17:31

  • 1158
  • 1
Петър Москов: Да включваш ДПС в управлението е измама
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Успокоение има, но на институционалната криза. 2-3 години живяхме в институционална криза - неработещ парламент, редовно правителство не съществуваше, заместваше го такова, което е предвидено в Конституцията като много временно и много кризисно, докато отново конституционният ред на парламентарна република бъде възстановен. Така че институционалната криза е, да кажем, ликвидирана. Политическата криза не е”. Това заяви председателят на КОД Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в предаването "Офанзива" по Нова нюз.

„Политическа криза съществува тогава, когато няма яснота за ясен политически хоризонт и ясни политически цели и мнозинство, което да застава зад тях. Ние в момента имаме мнозинство, но то не е обединено около ясни цели, ясен политически хоризонт и ясна програма. Така че политическата криза стои и набира подмолна насила, която на повърхността изглежда, че не съществува”, каза Москов.

„Единствената легитимна причина за формирането на това мнозинство и излъчването на това правителство е спирането на влиянието на президента Радев върху външнополитическия курс на България и гарантиране на нашата принадлежност към свободния свят”, каза Москов.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

Според него настоящето мнозинство не почива на предизборните обещания на двете коалиции.

„Едните обясняваха за ПП, че са крадци и измамници, а другите обясняваха, че ще вкарат ГЕРБ-СДС в затвора. Така че това е единствената легитимна причина и аз приветствам това, тъй като българската външна политика вече е ясна, смислена и европейска. Отдавна нататък всичко останало, което се случва, то е лошо. Лошо е, защото това е повторение – втори път за последните 10 години, на фона на ясно мнозинство се прави агресивен опит за включване на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в управленски формат. Това винаги се прави през разказ за промяна на Конституцията”, заяви Москов.

Според него резултатът ще е същият като преди 10 години.

„Да включваш ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в управленска формация с алибито, че по този начин получаваш правосъдна реформа, е измама”, каза Москов. Той отправи критики към избора на Петър Чобанов за подуправител на БНБ.

„Основата на живота на тази коалиция е отнемането на едноличната власт на Радев и връщането на България в правилната външнополитическа ориентация. Всичко друго са залъгалки. Аз не съм против ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а против това те да бъдат имплантирани от т.н. демократични сили в управлението на България”, заяви Москов.

„Уважавам Христо Иванов заради последователната му позиция и политическите му възгледи. Просто твърдя, че тези политически възгледи са погрешни”, каза още Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

По отношение на промените в Конституцията и датата за национален празник, Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва коментира, че той трябва да отговаря на две условия – да е обединяващ и да почита събитие или процес, който е следствие от собствената държавотворна дейност.

„3 март е важен празник, но не отговаря на тези 2 условия. За нас от КОД 24 май е добра дата за национален празник”, каза Москов. „Мястото на този дебат не е в конституционните промени в момента. Това нещо с решение на правителството и с промяна в Кодекса на труда може да бъде гласувано следваща седмица”, обясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К РАДЕВ ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД

2023.08.04 | 11:32

1
ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД НЕМЕДЛЕНО ХИГИЕНИЗИРА ОАКАНОТО ДУПЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ ПУТИ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ПЪК ПОСЛЕ:ЗАЩО НИ ПРЕЗИРА ЧОВЕЧЕСТВОТО?... И ПИТАМЕ, ПРИ НАЛИЧИЕТО НА МИЛИОНИ ГНУСНИ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ,ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ХРАНА СА ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА РОСИТЕ...

Добави коментар

Водещи новини