Хора с финансови затруднения ще плащат за парно по облекчен погасителен план

  • 28 юли 2023 14:30

  • 246
  • 0
Хора с финансови затруднения ще плащат за парно по облекчен погасителен план
© Фейсбук

Хората с финансови затруднения или здравословни проблеми вече могат да изплащат задълженията си към Топлофикация по облекчен погасителен план, съобщи във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска.

Това е в ползва на хиляди софиянци и заслугата е на баба Венетка. Тя ме потърси преди година и след като се запознах със случая ѝ, с колегите ми в общинския съвет променихме правилата за изплащане на сметки към Топлофикация. Благодаря ѝ, че се обърна към мен и ни показа какво не е наред в системата. Оценявам подкрепата на ръководството на дружеството и на обществените посредници, с които заедно намерихме решение на проблем без това да се отрази негативно на компанията – напротив.

Поскъпването на топлото ще бъде със стотинки

Близо година след влизането в сила на правилата статистиката показва, че са намалели с 50% случаите, в които по вече сключени споразумения за текущи задължения се налага намесата на съдебни изпълнители. Това означава, че новите погасителни планове наистина улесняват гражданите.

Накратко: вместо да плащат авансово поне една трета от дълга си наведнъж, вече определени категории затруднени граждани могат да разсрочват задълженията си от 6 месеца на до 3 години

Последвайте канала на

Радина Лазарова
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини