ТЕЦ "Марица 3" обяви разследването на АКФ "Пелетигейт" за лъжа

  • 28 юли 2023 12:15

  • 696
  • 0
ТЕЦ "Марица 3" обяви разследването на АКФ "Пелетигейт" за лъжа
© ТЕЦ МАРИЦА

ТЕЦ "Марица 3" използва дървесен чипс, който не е отпадък, а суровина за производството на пелети. Това заявиха от централата по повод проявили се информации за горивния микс, с който дружеството работи. От теца посочват още, че в публикацията се съдържат огромно количество неверни данни, посочени като факти и очевидно се стреми да направи внушения, напълно различни от действителността.

Ето и цялата позиция на ТЕЦ "Марица 3".

В коментар на изфабрикуваното „разследване“ от уважавания до днес от нас Антикорупционен фонд със заглавие „Пелетигейт“ държим да изнесем публично истината.

Първо, изфабрикуваният материал съдържа огромно количество неверни данни, посочени като факти и очевидно се стреми да направи внушения, напълно различни от действителността.

Антикорупционен фонд питат замесен ли е Делян Добрев в "Пелетигейт", той: "Поръчкагейт" е!

Второ, от прегледа на това изфабрикувано произведение се набиват следните неверни твърдения, които можем да наречем единствено фалшиви новини:

ТЕЦ Марица 3 не е директен контрагент на фирма „Визьор“ ООД. Дървесен чипс сме получавали от „Марица Енерджи“ ЕООД, който осъществява дейността по обработка, миксиране и транспортиране на горивата. Законът не задължава въпросната фирма да съхранява и превозни билети и прилежащите документи, тъй като изпращачът фактурира и поема разходите за доставка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини