Асен Василев: Бюджетът е в първоначално зададените параметри

  • 28 юли 2023 10:18

  • 1355
  • 0
Асен Василев: Бюджетът е в първоначално зададените параметри
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бюджетът е в първоначално зададените параметри - с 3% дефицит, със сериозна капиталова програма, с едно преразпределение на част от капиталовите разходи към допълнително заплащане, което парламентът гласува, в размер на около 300 млн. лева. Така министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на коментира пред журналисти в Народното събрание приетия тази сутрин на второ четене държавен бюджет за тази година, след заседание, започнало вчера и продължило над 20 часа.

По думите му в голямата си част фискалните мерки са запазени така, че да се съберат приходите.

Депутатите приеха Държавния бюджет

Гласуването на план-сметката на държавата започна с приемането на редица промени в данъчните закони, по които имаше сериозни и продължителни дебати, припомня БТА.

Попитан дали може да има някаква промяна, предвид факта, че БНБ ревизира прогнозата си за растеж на икономиката на 1%, а бюджетът е изготвен при 1,8%, той отговори, че продължава да вярва, че икономиката ще расте по-бързо от 1% тази година. Василев добави, че така или иначе данните за второто тримесечие ще станат ясни в средата на август.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини