Теменужка Петкова, ГЕРБ: Бюджетът не решава нито един сериозен проблем в обществото

  • 27 юли 2023 17:49

  • 756
  • 0
Теменужка Петкова, ГЕРБ: Бюджетът не решава нито един сериозен проблем в обществото
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Бюджетът за 2023 г. не решава нито един сериозен проблем в обществото. Това мнение изрази Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по (бивш министър на енергетиката) от ГЕРБ в интервю за бТВ.

Като позитивен момент, тя отбеляза, че предвиденият дефицит е 3%, което е от основните условия за членство на България в Еврозоната, което за тях и ПП-ДБ е основен приоритет. Петкова обеща от ГЕРБ-СДС отблизо да наблюдават процедурата по бюджета за идната година. Те ще държат чрез него да се случат реформи, които да доведат до развитие.

Кузман Илиев: Бюджетът за 2024 г. трябва да е без дефицит

"В името на стабилността на България направихме определени компромиси, преформатирахме някои от мерките. Сега всичко върви нормално. В името на финансова стабилност и стабилността на България успяхме да постигнем компромис", коментира още бившият министър на енергетиката. 

"Приходите от свръхпечалбите в енергийните дружества ще влязат в централния бюджет през този на Министерство на енергетиката", посочи още тя. 

Решено: заплатите в големите компании - само с банков превод

"След разговори с колегите от ПП-ДБ успяхме да достигнем до общо виждане и споразумение за този начин на плащане на работните заплати да касае само фирмите с над 100 служители. Темата за ПОС терминалите в страната беше обсъдена. Предприемат се съответните действия. Предвижда се да няма банкови такси при тегленето на сумите по отношение на работната заплата. Това е добра мярка по отношение на хората. Идеята беше обща", коментира още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по

Последвайте канала на

Теодора Павлова
756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини