Екоминистърът увери: Непрекъснато следим качеството на водите

  • 27 юли 2023 13:57

  • 347
  • 0
Екоминистърът увери: Непрекъснато следим качеството на водите
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 заяви във Варна, че екоминистерството следи непрекъснато качеството на водите не само заради инцидента с язовира Нова Каховка, но и заради факта, че Черно море от началото на войната е военна зона и има рискове за околната среда, но досега няма никакви отклонения в показателите на водата.

"Това замърсяване беше преекспонирано", коментира Попов. 

Няма тревожни новини около чистотата и качеството на черноморските води, каза още министърът.

"Ние го следим от гледна точка на околната среда, а Министерството на здравеопазването - от гледна точка на здравето. Ние следим постоянно състоянието на водата", посочи Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12

Екоминистърът: Няма повече основание да се повдига темата за евентуално замърсяване на българската акватория на Черно море

Той допълни, че по отношение на замърсяването от Шокъровия канал, Варна ще получи съдействие от страна на ресорното министерство, предава БНР. "Разбира се, че ще съдействаме. Всяко такова нещо се съдейства с Министерството", каза Попов. 

Министър Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 присъства на тържественото отбелязване на две години от придобиването на научно-изследователския кораб „Св. св. Кирил  и Методий” от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” и Българския антарктически институт, който осъществи успешно плаване до Антарктида.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини