Христо Алексиев: Има риск цените на горивата да скочат

  • 24 юли 2023 18:46

  • 1809
  • 0
Христо Алексиев: Има риск цените на горивата да скочат
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Има риск цените на горивата да се увеличат, ако не се действа разумно. Ние имахме целенасочена политика и резултатите са факт: България е с най-евтините горива в ЕС. Това коментира в интервю за БНТ Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, секретар по икономика на държавния глава и служебен вицепремиер в кабинета "Донев".

Той предупреди и за възможен недостиг на горива. "Служебното правителство е единственото в България за 20 години назад, което принуди „Лукойл“ да регистрира цялата си икономическа дейност тук. „Лукойл“ в рамките на 5 месеца плати 180 милиона преки данъци на държавата. Това ни даде възможност да намалим цените на горивата с повече от 1 лев. Откъде България ще внася горива в бъдеще? България потребява 3,5 тона на година. Кой и на каква цена ще внесе тези горива? Горивата в Гърция са над 4 лв., тук са 2, 50 лв. По 400-450 цистерни трябва да влизат в България всеки ден. Има риск рафинерията в "Росенец" да спре да работи. Тя няма нито автомобилен, нито жп достъп. Спре ли да работи пристанището, рафинерията спира", коментира Алексиев. 

Окончателно: Депутатите прекратиха концесията на "Лукойл"

Той недоумява идеята за пълното премахване на служебното правителство от Българската конституция. "Много е важно да не се взимат конюнктурни решения на база на настоящ политически конфликт. Решенията трябва да работят за добруването на гражданите и като цяло на държавата ни. Предложението е отправено от доста хора, които са били членове на служебни кабинети. Не разбирам тяхната теза. Те са работили в тези служебни кабинети. Знаят колко работа е свършена и колко кризи са решени. Тръгването след статута на служебно правителство е сякаш вървят срещу себе си", посочи Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини