Премиерът Денков ще разговаря с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

  • 23 юли 2023 14:38

  • 1037
  • 0
Премиерът Денков ще разговаря с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заминава на еднодневно посещение в Атина на 24 юли, понеделник. Той ще се срещне с премиера на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотакис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

В състава на българската делегация са също министърът на финансите Асен Василев, министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейкoв и министърът на енергетиката Румен Радев. 

Денков се срещна с посланиците на Хърватия и Италия

В началото на тази седмица акад. Денков се срещна с посланика на Гърция в София Алексиос Мариос Либеропулос, за да очертаят темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на визитата в Атина. Премиерите на България и Гърция ще обменят мнения по начините за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна за икономиката, енергетиката и сигурността, ще разгледат и перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между двете държави.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини