И Таско Ерменков скочи срещу прекратяването на концесията на "Росенец"

  • 22 юли 2023 18:15

  • 2587
  • 0
И Таско Ерменков скочи срещу прекратяването на концесията на "Росенец"
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска обосновка и причини дали пристанището "Росенец" ще се върне на държавата без вредни последствия за гражданите. Защо трябваше да се случи в 12 без 5? Дали се целеше да обслужи нечии интереси? Не беше показан нито един документ, че има неизпълнение на концесията или законово основание за прекратяването ѝ.

Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS Таско Ерменков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. "Точката за прекратяването на концесията за "Росенец" беше вкарана в последния момент и без оценка на въздействието. Контролът и сега е държавен, митницата е там. Създават се рискове по арбитражни дела с това решение. Каква е разликата между пристанището и летището в Пловдив? То за пореден път ще бъде дадено на концесия. Там сме против концесията", посочи той. И допълни, че президентът има две лица. 

Пламен Данаилов (ИТН): Дерогацията на руски петрол не бива да бъде прекратявана

"Имаме президент за външна и вътрешна употреба. Има проатлантическа позиция в чужбина, а патриотическа у нас. Той се опитва да влезе под кожата на избирателите с псевдопатриотични послания и се е прицелил във властта чрез местната власт. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не се страхува от него, вече сме му яли попарата, но "Възраждане" да му мисли, прицелил се е в техния електорат", смята депутатът.

По думите му за последните 2 години България е платила 1,4 млрд. повече за газ. ''След прекратяването на договора с "Газпром", започна търсене на по-скъп газ. Австрия, Унгария, Сърбия, Словакия ползват тръбен газ от Русия, който минава през България. Нищо чудно да се случи същото и с нефта, а тогава ще плащаме по-скъпо", прогнозира Ерменков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини