Мария Габриел се срещна с посланиците на Сърбия и Унгария

  • 20 юли 2023 16:23

  • 498
  • 0
Мария Габриел се срещна с посланиците на Сърбия и Унгария
© Булфото (архив)

Стратегическата роля на иновациите и цифровизацията във външната политика са обсъдили на среща в Министерството на външните работи вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и посланикът на Сърбия в България Желко Йович. Това съобщи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова във Фейсбук. 

Благодаря за специалните поздрави и готовността да работим за повече възможности за младите хора и българската общност в Сърбия, пише още вицепремиерът и външен министър. 

Габриел се срещна и с посланика на Унгария у нас Текла Харангозо Балажне. Акцент на срещата между двамата дипломати е била културата.  

Благодаря ѝ за активната и последователна работа за задълбочаване на двустранните отношения между Унгария и България, пише Габриел във Фейсбук. 

Вицепремиерът и външен министър поздрави Балажне за награждаването ѝ с орден "Мадарски конник“ първа степен по повод приключването на мандата ѝ в България.

Ще се радвам да се срещнем отново по време на визитата ми в Будапеща през октомври, пише още Габриел.

Последвайте канала на

Владимир Василев
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини