Христанов: Готвим се за предсрочни парламентарни избори

  • 15 юли 2023 18:11

  • 1845
  • 0
Христанов:  Готвим се за предсрочни парламентарни избори
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Готвим се за предсрочни парламентарни избори. Дали ще бъдат декември, януари или март, няма значение. Основният приоритет на управляващата коалиция е Шенген и ако след него има нещо, което ги свързва, ще бъде притеснително. Ако все още имат спойка, значи са се намесили клиентелизъм, схеми и олигархия. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" Иван Христанов – учредител на партия „Единение”, бивш зам.-министър на земеделието.

По думите му ключови позиции в комисии и агенции са за ДПС - пример е Министерство на земеделието, където има архитекти, които са участвали в схеми. "Партия „Единение” седи категорично в центъра. Преходът изтегли жизнените сили на икономиката, това не е бюджет, а бизнес. Пенсионерите трябва да избират дали да си купят лекарства или храна. Не можем да следваме догматичните модели на ляво и дясно, а прагматичния център. Кураж, професионализъм и морал продължават да се отстояват непоколебимо при нас, пиявицата "организирана престъпност" трябва да бъде преборена", заяви Христанов. 

Иван Христанов за новата си партия: Нямаме хора, спуснати отгоре, и "калинки"

По думите му Радев има цел да поляризира обществото. "Следва максимата "Разделяй и владей" - за да не можем да постигнем националните си цели и да продължаваме да бъдем владени от едни и същи задкулисия. Аз не виждам някое правителство да е спирало да изнася оръжия за Украйна. Изнесоха се оръжия за милиарди. 100-те бронирани машини, които ще предоставим, са нищо в сравнение с тях. Имаме нужда от осъвременяване на въоръжението, армията ни да бъде среда за развитие на високи технологии", коментира той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини