Хасан Адемов: Доходите очевидно изостанаха

  • 15 юли 2023 10:12

  • 1451
  • 0
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Ако дефицитът в сегашната план-сметка на държавата е над 3%, в следващите бюджети ще бъде много по-трудно да се свали, защото много от заложените разходи ще станат постоянни. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият социален министър и бивш председател на социалната комисия в парламента Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"Управляващите държат на 3% дефицит, присъединяване към Еврозоната и Шенген. За да бъдат изпълнени те, трябва да бъдат изпълнени определени параметри. При нас проблемът е, че дефицита, ако е повече от 3% в сегашния бюджет, в следващите бюджети много трудно ще могат да бъдат орязани разходи, които ще станат постоянни. Тенденцията за постоянно увеличаване на дефицита е стряскаща за всеки министър, затова е заложен този параметър. В същото време, ако не се изпълнят всички разходи, може и така да стане, че този дефицит да е по-малък", каза той.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва прогнозира, че горещото лято на синдикални протести ще прерасне в синдикална есен, защото наближава процедурата по приемане на Бюджет 2024. Според него не трябва да се пренебрегва социалната програма на правителството и ръста на доходите.

"Очакванията на всички са насочени към доходите. Доходите очевидно изостанаха от ръста на инфлацията.

Синдикатите спират с протестите ... засега: Депутатите се съгласили с над 65% от исканията им

В един откровен разговор в бюджетната комисия заедно с Министерство на финансите могат да се намерят механизми. Разходите за издръжка водят до напрежение за разходи в следващи бюджети, но тези въпроси трябва да бъдат решени така или иначе, защото българските работници и служители трябва да живеят достойно и целта е приближаване към европейските средни доходи", каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини