Красимир Каракачанов с горещ коментар за оръжията за Украйна

  • 14 юли 2023 07:46

  • 4740
  • 0
Красимир Каракачанов с горещ коментар за оръжията за Украйна
© Кадър БНТ

"Редно е каквито и решения да се взимат по отношение на въоръжението, което се предоставя в Украйна, те да се обявяват публично. Желанието да се крие информация е породено от факта, че част от въоръжението е необходимо на българската армия", заяви в ефира на БНТ бившият министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

По думите му заплахата за нашата сигурност не е в това, че България ще даде 100 БТР-а или че изнася оръжия за Украйна.

Мирослав Севлиевски: Прашки да имаме, трябва да ги пратим в Украйна

"Заплахата за българската национална сигурност, заплахата за българската армия са българските политици и то не само от последното правителство. 30 години българските политици унищожаваха нашата военна техника - рязаха, продаваха без пари, включително и под външен натиск на държави, които след това станаха наши съюзници, а сега искат помощ. Сега едни политици, които се страхуват да не попаднат в някакви списъци на "едно посолство" от "едни записи", са готови да разоръжат българската армия окончателно само, за да спасят кожата си", допълни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Според него няма оръжие с отпаднала необходимост.

"Има резерв, който се съхранява и се използва. Боеприпасите, които на жаргон им свършва срокът на годност, може да ги продадеш и с парите, които получиш, си запълваш резерва. Танковете Т-72, които бяха модернизирани по мое време, са по-модерни от руските Т-72. Ако някой обяснява, че тези танкове са стари и ще ги дадем, този човек е престъпник", каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Калина Христова
4740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини