БСП поиска изслушване на премиера Денков заради срещата на върха на НАТО във Вилнюс

  • 13 юли 2023 13:49

  • 1363
  • 0
БСП поиска изслушване на премиера Денков заради срещата на върха на НАТО във Вилнюс
© Булфото (архив)

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" поиска спешно изслушване в пленарната зала на премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С „за това какво е говорил във Вилнюс, какви ангажименти са поемани и какво оттук нататък следва да се даде като въоръжение от страна на България". Това заяви в декларация депутатът Борислав Гуцанов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

По думите му това са големите проблеми в момента на Европа и на света. И добави, че премиерът трявба да каже какво е говорил във Вилнюс, какви ангажименти са поемани.

Премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С на срещата на Върха на НАТО във Вилнюс „се оказа привърженик на касетъчните бомби“, се казва в декларацията, визирайки изказване на българския министър-председател.

БТА припомня, че в изказването си от 11 юли по повод казуса с доставката и използването на касетъчни боеприпаси от страна на Украйна, премиерът отново подчерта, че България е против използването им, но Русия не е страна по договора срещу този вид муниции и вече има сведения, че ги е използвала по време на бойните действия. 

"Г-н премиер, дори най-верният съюзник на Америка – Англия, се обяви против. Вие и вашето правителство ли сте най-големият ястреб в момента в Европа. Интервюто за Sky News, в което на нашия премиер бяха отделени 2-3 минути, е позор за страната ни, от него става ясно, че сме нагаждачи – това правителство и това мнозинство е склонно да преглътне всякакво нарушение на закона, стига да бъде удовлетворено искането на Големия брат", се казва в декларацията. Този премиер е истински позор за нашата държава, заяви депутатът. Няма нужда да се ходи чак до Вилнюс, за да се излага България, да се предават националните интереси на страната ни, правите го чудесно и тук, от залата на Народното събрание, изтъкна Гуцанов.

Днес управляващите говорят за геополитическо мнозинство, от което България има нужда, дали това е така или е чудесно прикритие на управленската им немощ и национално предателство е важен въпрос, който предстои да разбере, прочете още Борислав Гуцанов. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имат притеснение, че ситуацията, свързана с Украйна, започва да излиза извън контрол и е на път да „завлече“ целия свят в по-мащабен конфликт.

Даниел Митов разкри ще се отслаби ли военната ни мощ, ако дадем бронетранспортьори на Украйна

Председателстващият заседанието Никола Минчев припомни на Гуцанов, че в правилника за работа на парламента се предвижда санкция за оскърбяване на членове на Министерския съвет, в случая премиерът е наречен „позор“.

Аз няма да наложа такава санкция, защото не съм привърженик, но призовавам за повече коректност при политическата критика, добави Минчев и увери, че ще информира Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С за поисканото изслушване.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини