Борисов ще оглави комисията по външна политика, Петков - Шенген и eврозоната

  • 12 юли 2023 18:18

  • 3317
  • 0
Борисов ще оглави комисията по външна политика, Петков - Шенген и eврозоната
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

След дълги разговори и изчакване парламентарните групи са близо до окончателното разпределяне на председателските места в комисиите. В деловодството на парламента от председателя на групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава Атанасова са внесени предложения за избор на ръководства на комисиите, без да са посочени имена.

Очаква се лидерът на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да оглави комисията по външна политика.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще получи още комисията по регионална политика. Партията на Борисов взима и комисията по енергетика - също ключова, като се очаква да я оглави бившият ресорен министър Делян Добрев. При ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отива също важната комисия - тази по отбрана, оглавена вероятно от експерта в областта Христо Гаджев.

Три месеца след началото на 49-ия парламент: партиите май се разбраха за шефовете на комисии

Съпредседателят на „Промяната“ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще председателства комисията по европейските въпроси.

ПП-ДБ получава общо две комисии, втората - тази за електронното управление. Тя се очаква да се оглави от бившия ресорен министър в кабинета „Петков“ - депутатът от квотата на ДБ Божидар Божанов, съобщава „Клуб Z“.

ДПС ще вземе общо четири комисии, в т. ч. бюджетна. За неин председател се очаква да бъде избран Йордан Цонев.

ДПС ще участва в ротационното председателство на комисията, която ще се занимава с измененията в основния закон - чрез депутата си Хамид Хамид. Очаква се първото председателство да поеме ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - в лицето на Екатерина Захариева.

От внесен от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ проект на решение става ясно, че Делян Пеевски ще бъде предложен за член в комисията по правни въпроси на мястото на Гюнер Ахмед. От друг проект на решение, също внесен от Карадайъ, става ясно, че лидерът на Движението се отказва от мястото си в комисията по конституционни въпроси и го преотстъпва на Ертен Анисова.

Този път за българите в чужбина няма да отговаря „Възраждане“, като това решение предизвикваше неизменно брожения в миналите парламенти. Ресорната комисия отива при БСП. Това е и единствената комисия, която левицата ще получи.

Хората на Костадин Костадинов са „компенсирани“ - с комисията по туризъм.

„Има такъв народ“ също ще получи една комисия - тази по земеделието.

Изборът на председатели на комисиите и техните заместници е точка първа в дневния ред на парламента за утре. Имената на евентуалните председатели и техните заместници все още не са известни.

Към момента председател има само правна комиксия, по силата на т. нар. джентълменско споразумение с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, тя бе оглавена от депутата от квотата на ПП Стою Стоев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини