Валентин Радев: Зеленски молеше за помощ, Радев повтаряше цитати на Путин

  • 10 юли 2023 21:33

  • 3059
  • 0
Валентин Радев: Зеленски молеше за помощ, Радев повтаряше цитати на Путин
©
Слушай новината Слушай новината

Няма опасност армията ни да остане без боеприпаси. И днес зам.-министърът на отбраната обяви, че ще даваме от оперативните, а няма да даваме от войсковите запаси. Това коментира бившият министър на вътрешните работи и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13663

Според него е трябвало да се купят нови бойни средства и да се поддържа бойната способност. Той засегна и темата за взривовете в "Емко", като според него официалната версия е на прокуратурата. "Трябва да се вярва на институциите. Това, което се случваше на фирма "Емко", има връзка с руските служби", настоя той.

Радев определи информацията за изпразването на складовете ни не като спекулация, а като неточности и призова да бъдат слушани хората, които са на власт, и да се говори с факти. "Министерството на отбраната има експерти, нека слушаме какво казват те. Внушенията, че може би има нещо тайно, не е добре да се чуват от високи места", смята бившият министър на вътрешните работи.

Зеленски към Радев: Ако сте на мое място, ще кажете ли "Путин, вземай български територии"?

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-министърът на отбраната коментира и посещението на Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в България.

"Като гражданин и политик, съм доволен, че инициативата беше на новото управление. Те подадоха тон и това се чу и в Европа. Притесни ме срещата в президентството. Нашият президент говори едно, излизайки в чужбина, а тук внимава какво ще каже на тези, които го подкрепят. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на повтаря думи, които са цитати на Путин. Позицията на България беше добра, очаквана - да се постъпи открито, Зеленски молеше за помощ", коментира гостът. Той допълни, че среща е можело и да бъде осъществена и по-рано, но при положение, че има правителство.

По отношение на изнесените данни от доклада на ДАНС Радев изтъкна, че първо трябва да бъдат обобщени. "Написано в доклад и подредено е леко притеснително. Нека чуем всички служби. Думите на вицепрезидента за съмнения за скрита информация ме притесниха. Засекретяването на документите, със списъците какво даваме на Украйна, се прави от щаба на отбраната. Да, има внушения от неговите началници. Подходите са два - ние сме избрали това - донякъде да казваме", отбеляза той.

По думите на Радев трябва да предоставяме боеприпаси, като изтъкна, че това е най-необходимото. "Да е открито и ясно. На обществото не му е обяснено. Нямаме хора, които да обяснят защо това е добре за държавата", посочи бившият зам.-министър на отбраната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3059 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини