Социологът Стефан Попов: Посещението на Зеленски направи невъзможно да си затваряме очите

  • 10 юли 2023 18:57

  • 2614
  • 0
Социологът Стефан Попов: Посещението на Зеленски направи невъзможно да си затваряме очите
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Никой не очакваше такова посещение. То има един особен смисъл. Не бих го сравнил с посещение на нито един президент досега. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ философът и социолог Стефан Попов по повод посещението на украинския президент Володомир Зеленски у нас.

С визитата Украйна, която е в центъра на световна криза, стъпи в България и направи невъзможно ние да си затваряме очите и да избягваме въпросите, които висят над нас в със страшна сила, подчерта Попов.

Стана ясно, че обменът, продажбата на оръжие, целият този трансфер няма да минава по скрити пътища и ние няма да се правим на ударени, а правителството ще обявява открито, добави той.

Зеленски със специално видео за България

Идването на Зеленски има смисъл на събитие, което е просветляващо за българската общественост. Украйна стъпи в България, България се заяви и цялата неопределеност на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и на президента се разпиля. България зае своето място в международната общност, предефинира мястото си в тази общност, от която се крие цяла година, посочи социологът.

С идването на Зеленски у нас избирателите на ПП - ДБ и самите те могат да бъдат спокойни, защото фразата за евроатлантическо правителство доби политически смисъл, каза още Стефан Попов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини