Мария Габриел: България трябва да говори в един глас за подкрепата на Украйна

  • 09 юли 2023 18:27

  • 2656
  • 0
© БТВ

Това е един много силен знак, че България е достоен европейски партньор, каза в предаването "120 минути" по БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по повод посещението на украинския президент Володомир Зеленски в България.

Много е важно България да изпраща сигнал, че може да говори в един глас – парламент, правителство и президент. Ние сме силни, когато говорим в един глас. Тогава няма да си задаваме въпроса кой кого е поканил, а ще си говорим за интереса на България, за позицията на България като активен член на Европейския съюз и НАТО, заяви Габриел.

Тя коментира и думите на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, че правителството се опитва да скрие какво е обещало на Украйна.

Уважавам президентската институция. Но би ми се искало, когато се чуват думи от там, да няма никакво съмнение за дезинформация, посочи външният министър.

Йотова след визитата на Зеленски: Правителството се опитва да скрие какво е обещало на Украйна

Българското правителство говори в един глас. За нас водещото е декларацията на Народното събрание. Могат да ни бъдат поискани много неща, но водещият принцип е помощта да не застрашава сигурността на страната, както и да няма каквото и да е застрашаващо боеспособността на България влияние. Оттук нататък няма място за никакви спекулации. Каквото и да бъде решението, то ще бъде взето след анализ, подчерта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини