Президентът понижи Пламен Узунов

  • 08 юли 2023 21:40

  • 4849
  • 0
Президентът понижи Пламен Узунов
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Нови размествания са били направени в президентската администрация. Секретарят на президента - Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, е понижен в съветник, тъй като в правилника за работа на администрацията в президентството е описано, че съветниците подпомагат работата и функциите на секретарите.

Разместването е станало с указ от 3 юли 2023 г., съобщава "24 часа".

Пламен Узунов бе назначен в президенството за секретар в по правни въпроси и антикорупция през 2017 г. и продължи да изпълнява тази длъжност и във втория мандат на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Понижаването му съвпада с назначаването на бившия служебен министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо, за секретар на президента по правни въпроси (указът за назначаване на Зарков също е от 3 юли). 

Когато стана ясно за назначението на Зарков, се заговори, че той може да смени Емилия Друмева като секретар по правните въпроси, тъй като ѝ предстояло пенсиониране. Справка в сайта на президентството показва, че Друмева също е преназначена в съветник по правните въпроси.

Крум Зарков напуска Националния съвет на БСП, започва работа на "Дондуков" 2

Докато бе секретар в президенството Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е бе обвинен през 2020 г. в търговия с влияние, заедно с бизнесмена Пламен Бобоков. Точно по повод това обвинение прокуратурата нахлу в президентството през лятото на 2020-а и това даде старт на тогавашните простести срещу властта. 

Делото срещу Бобоков и Узунов бе образувано на 18 юни 2020 г. и бе водено за "престъпен сговор". Имаше предположения, че Бобоков и Узунов са лобирали за назначаване на посланици в държави, където бизнесменът има интереси. През юли на Узунов бе повдигнато обвинение, че е създал облага на Бобоков като изпреварващо му е  изпращал информация за различни събития

През февруари 2023 г. прокуратурата свали обвиненията срещу двамата. След това Узунов и Бобоков осъдиха прокуратурата, че делото не е приключило и внесено в съда в разумен срок. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини