Костадинов: Референдум за българския лев ще има

  • 08 юли 2023 14:38

  • 3536
  • 0
Костадинов: Референдум за българския лев ще има
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Референдум за българския лев ще има, заяви лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика на брифинг пред служебния вход на Народното събрание.

Според него депутатите нямат право да отхвърлят предложението за референдум, когато има повече от 400 хил. подписа. "Единственото основание, което имат, е, ако нарушава закона за провеждане на референдумите, който казва, че по вече влезли в сила международни договори, референдуми не могат да се произвеждат", каза Костадинов.

Според него народните представители са "паднали жертва" на собствената си юридическа немощ, защото са нарушили закона и са създали юридически вакуум. "Единственото решение е президентът да насрочи референдум" каза Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

След отказа от парламента: Костадинов призова президента да насрочи референдум за еврото

Вчера парламентът отхвърли предложението на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев. Повече от три часа продължи дискусията в пленарната зала по предложението на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за референдум. От партията вече обявиха, че ще сезират Конституционния съд. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини