Развенча ли идването на Зеленски мита, че българите са на страната на Путин?

  • 08 юли 2023 08:21

  • 4439
  • 0
Развенча ли идването на Зеленски мита, че българите са на страната на Путин?
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

България с това посещение излезе на чисто и светло в отношенията си с Украйна. Преди имахме двуличие. Биехме се в гърдите, че сме за неутралитет, не помагаме по никакъв начин, а се оказа точно обратното. България се изправи и каза, че подкрепя борбата на украинския народ срещу тази агресия. Това заяви Милен Керемедчиев в ефира на БНТ по повод визитата на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Цветанка Андреева смята: „В поредицата от парламенти, които имаше през последните две години, едно беше константа – евроатлантическото мнозинство. Българският електорат остана на тази позиция. Идването на Зеленски развенча мита, че българите са с Путин. Зеленски нареди Радев директно до Путин, безкомпромисен беше. Стана ясно, че позицията на президента не е вече представителна за нацията.”

Арман БабикянАрман БабикянАрман Агоп Бабикян е български журналист и общественик. Той е изпълнителен директор на PR допълни: „Радев пропусна, че е президент на България. Получи се разлом между него и хората, които са го избрали за президент. Винаги сме били евроатлантически ориентирана страна. Сега, че има вътрешнополитическа изгода да има кресливичка група за обслужване на интересите на Путин, това не е новина.”

Той е категоричен: „Много е жалко за Радев. След България Зеленски замина за среща с президента на Чехия. Сравнете казаното в двете срещи.”

„Министърът на отбраната Тагарев има ясна представа каква е тази война, какви са нуждите на Украйна и какви са възможностите на България. Случихме на военен министър”, смята още Бабикян.

Министър Тагарев категоричен: Украйна няма интерес към нашите самолети

Андреева допълни: „Трябва да видим как се амортизира идеологическата идея на Радев за МИГ-овете ни. На Украйна вече не им трябва. „Да пазим нещо старо, неизползваемо, за да водим хибридна война” не е вече актуално.”

На въпрос ще има ли референдум за запазването на българския лев, тя е категорична: „Българите трябва да знаят, че няма държава, която да е станала членка на еврозоната и да е обедняла.”

„Трябва да има много сериозна кампания за обясняване какви са ползите от приемането на еврото”, допълва Керемедчиев.

„ГЕРБ гласуваха масово „въздържал се”. Там няма грешка. Тези 46 души се въздържат за какво? За да има референдум срещу еврото ли, за да няма ли? Това е най-йезуитската, отвратителна, антиевропейска позиция. Как ще влизаме в еврозоната, като ти преди малко се засили да ни пращаш на референдум?”, ядоса се Бабикян.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини