Георг Георгиев (ГЕРБ): България се върна на световната дипломатическа карта

  • 06 юли 2023 17:29

  • 467
  • 0
Георг Георгиев (ГЕРБ): България се върна на световната дипломатическа карта
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Хубавото е, че с това посещение изглежда, че България се връща на световната дипломатическа карта. То можеше да се осъществи много по-рано, ако миналата година не държахме в кулоарите на НС външния министър Колеба. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Георг Георгиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му тогава са надделяли тяснопартийни интереси, за да се скрепи правителството и „да се угоди на г-жа Нинова“.

Решенията днес в НС касаят сектор отбрана, енергетика и политиката, посочи той.

„Тази декларация казва, че суверенна държава има право да прави суверен избор. Право е на украинския народ да решава кое е на-добро за неговото бъдеще“, изтъкна депутатът.

Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора

По повод решението за продажба на оборудването на АЕЦ Белене на Украйна, Георгиев заяви: „Тази инициатива не беше на Продължаваме промяната, а на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Озадачих се от начина, по който се проведе тази дискусия. България   може да извлече само позитив от тази сделка. Украйна се нуждае от тези реактори и има установката, на която може да го постави“, заяви Георг Георгиев.

„Тези, които са били уязвени, сме ние. Ако миналата година не бяха такива реалности и правителството се бе отнесло с Украйна, както сега – реалностите щяха да са други. Не може друг да си преписва заслугите ни. В миналия парламент единствените инициатори за военна помощ за Украйна бяхме ние от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Не сме ние, които отправят критика, а само напомняме“, поясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини