Денков разкри къде ще скачат заплатите и дали морето ни е чисто

  • 06 юли 2023 08:20

  • 2981
  • 1
Денков разкри къде ще скачат заплатите и дали морето ни е чисто
©

"България ще има нов представител в „Лукойл”. Там има системен проблем. Представителят на България не подава актуална информация".

Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по повод отчета за първия месец управление на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ в отговор на въпроси на граждани. Той призова гражданите да бъдат активни и да поставят проблемите си. 

Припомняме ви, че първите две политически формации ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" – "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" се споразумяха акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С да поеме премиерския пост на принципа на ротацията, а след девет месеца той да предаде поста на бившия еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

"Очаквам в следващите месеци да има нов представител на страната", заяви Денков. 

На въпрос ще има ли улеснение за гражданите, за да могат сами да произвеждат ток, той каза, че има поевтиняване на технологиите.

Премиерът коментира и тол таксите. „Очакваме решение до месец”, каза Денков. По три от магистралите – „Хемус”, „Европа”, „Струма” се работи. За АМ „Черно море” се довършва проекта и отчуждаването на имоти, уточни премиерът.

С какъв бюджет ще разполага МРРБ днес

"Имаме голям проблем с движението по пътищата и множеството катастрофи", призна акад. Денков. "Събрах всички институции и се разбрахме как да действаме. Приоритет е засилването на контрола, ремонта на проблемните участъци и промените в шофьорските курсове. Има предложени и промени в Наказателния кодекс", заяви той.

Във връзка с това дали ще се работи за промени в сферата на образованието Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че с новия министър ще се работи по тези въпроси активно.

Акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С коментира бюджета на държавата. "Нормално е от 1 януари 2024 г. да има увеличение, така че в бюджета за 2024 г. ще има увеличение и то ще бъде с формула след преговори със синдикатите и работодателите", заяви премиерът.

Към момента няма възможност за увеличение на заплатите на работещите в МВР. Миналата година те бяха увеличени с точно 20%, така че към момента се предвижда увеличение на средствата на други сектори на бюджетна издръжка, посочи още Денков.  Тази година предвиждаме увеличение в други области – като в общинските администрации, където заплатите ще бъдат увеличени, съобщи той.

Четирима души загинаха на пътя за денонощието

Премиерът призна, че има забавяне с назначаването на областните управители. "Ще изчакаме още малко", заяви министър-председателят и допълни, че все още се изчакват "колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в". Според премиера трябва да се постигне консенсус сред народните представители в Народното събрание, които представляват регионите.

Проф. Денков заяви категорично, че България не отглежда бежанци. Коментарът му е по повод украинците, които влязоха в България след началото на войната. Той поясни, че много от украинските бежанци са вече включени в икономиката на страната ни, а децата им са в образователната ни система.

Относно как ще се намали руското влияние у нас, премиерът смята, че трябва да се намалят подобни теми. "Лъжите нямат място в медиите", заяви той.

Кирил Петков коментира визитата на Зеленски, "сглобката" с ГЕРБ и референдума за еврото

"Интересите на България са свързани с прекратяването на войната в Украйна, но това трябва да стане след възстановяването на действителните граници на страната", обясни премиерът.

Проф. Денков отговори и на въпроси, свързани със Северна Македония. "Решаващата стъпка е изцяло от страна на Северна Македония. За тях е важно да променят конституцията си, но това ясно е болезнена стъпка за тях. Ние ще следваме това, което е разписано в т.нар. европейски компромис. Ние сме готови да продължим работата си в областта на икономиката, на културата и т.н. Но те трябва да решат основния си проблем", заяви той.

Във връзка с нарушения диалог между правителство и президент, проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че България няма нужда от институционални войни и нещата трябва да се успокоят. Той съобщи, че лично е разговарял с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за това, че Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога ще дойе у нас. По програма е предвидено държавните глави на двете страни да имат среща.

Относно чистотата на Черно море Денков каза, че нито едно от замърсяванията в Одеския залив не са минали нито към Румъния, нито към България. „Хората могат да бъдат спокойни, има агресивна кампания за провал на туристическия сезон. Тя идва отвън. Бъдете спокойни, Черно море е чисто”, заяви премиерът.

Премиерът разкритикува и дългото майчинство у нас. Той е на мнение, че е редно жените да се връщат по-рано на работа, но за да се случи това е важно да има градини и ясли

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.27 | 11:26

1
Мушмурока да разкрие как го онода швабата у австрииско без лубриканти, и тежки ли са аналните поражения върху академичния дирник.

Добави коментар

Водещи новини